ראיית חשבון

מה זה שירותי ראיית חשבון?

בהגדרה היבשה, תפקיד רואה חשבון הוא לחוות דעה על הדוחות הכספיים של חברות פרטיות וציבוריות וזאת לאחר שהוא ביצע ביקורת על הדוחות הכספיים.

בפועל, רואה חשבון מצבע מספר תפקידי מפתח ועוזר לעצמאיים (עוסקים פטורים ומורשים) וחברות כאחד.

שירותי ראיית חשבון כוללים בעיקר הגשה של דוחות כספיים לרשויות המס והגשת מסמכים לרשויות כגון:

  1. דוח אישי (טופס 1301)- כל בעל עסק חייב להגיש דוח שנתי למס הכנסה. דוח שנתי זה מרכז את כל ההכנסות של הנישום (בעל העסק) בשנה מסויימת מכל המקורות (מעסק, ממשכורות, מדמי שכירות, השקעות בניירות ערך וכו').
  2. הצהרת הון- אחת הדרכים של מס הכנסה לוודא שבעל עסק מדווח את כל הכנסותיו כחוק (ולא עושה "שחור") היא על ידי הגשת דוח הצהרת הון.
    בהצהרת הון יש לפרט את כל הנכסים של לנישום בנקודת זמן מסויימת (סוף השנה) ואת כל ההתחייבויות שיש לאותו נישום באותה נקודת זמן. על ידי כך ייחושב ההון העצמי של הנישום (השווי הכספי שלו).
    כל הצהרת הון תושווה להצהרת ההון שלפניה (בממוצע, כל כ-5 שנים מגישים הצהרת הון) ואם יימצאו הפרשים לא מוסברים אז מס הכנסה יכול למסות את הנישום בהתאם להפרשים.
  1. טיפול מול רשויות המס- ברגע שפותחים עסק בישראל, מתחילה המון בירוקרטיה מול רשויות המס כמו הגשת טפסים, דיווחים ותשלומים, שידורי דוחות, מענה לשאלות וכו'. תפקידו של רואה החשבון הוא לטפל, בית היתר, בכל הנושא הבירוקרטי ולהשאיר לבעל העסק זמן להשקיע בעסק שלו.
  2. פתיחת תיקים לעוסקים פטורים ומורשים– כל אדם שרוצה לפתוח עסק בישראל (ולא משנה מהו היקף הפעילות שלו), חייב לפתוח תיק עוסק פטור או מורשה.
  3. ביקורת דוחות כספיים לחברות בע"מ- יש הרבה גופים שמסתמכים על הדוחות הכספיים של חברות פרטיות וציבוריות כגון, בנקים (כדי לדעת אם ניתן לספק מימון לחברה), רשויות המס (כדי לגבות מס אמת), ספקים (כדי להיות בטוחים שמדובר בחברה יציבה שתשלם על המוצרים והשירותים שהיא מקבלת), משקיעים (כדי נתח את פעילות החברה ולשקול כדאיות של השקעה במניות שלה) וכו'.
    על מנת שתתנהל כלכלה תקינה ושניתן יהיה לעשות מסחר הוגן, כל הגופים שצוינו מעלה חייבים לדעת שאפשר להסתמך על נאותות הדוחות ולכן, המחוקק קבע כי רואה חשבון הוא איש המקצוע אשר יבקר את הדוחות ויחווה את דעתו לגבי המהימנות שלהם.
    כל הביקורת תסתכם בחוות דעת שתהיה חלק מהדוח השנתי של החברה.
  1. פתיחת חברה בע"מ- לאחר פתיחת החברה ברשם החברות, הגיע הזמן לפתוח את החברה ברשויות המס השונות. במסגרת פתיחת העסק, יש להקים תיקים ב- 3 רשויות מס (לפי הסדר): מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.
  1. ייעוץ עסקי- רואה חשבון טוב יידע לספק לך גם ייעוץ עסקי שיעזור לך לפתח ולייעל את העסק שלך.
  2. דוח רווח והפסד- דוח רווח והפסד הוא דוח שמרכז את כל ההכנסות וההוצאות של עסק לתקופת זמן מסויימת. זה יכול להיות כל חודש, כל חודשיים, חצי שנה ושנה. בדר"כ (בעסקים קטנים) מסתכלים על דוח רווח והפסד לשנה קלנדרית. יש לבקש את הדוחות מרואה החשבון.

לקביעת שיחת ייעוץ ללא עלות מלאו את הטופס:

השירותים הניתנים:

  • ביקורת דוחות כספיים
  • עריכת דוחות כספיים
  • ניתוח דוחות כספיים
  • הנהלת חשבונות
  • ייצוג מול רשויות המס
  • דוחות התאמה למס הכנסה
  • דיוני שומות, ועוד…